Skip to main content

Lift

Den 10. januar 2023 var dagen, hvor MaryFonden lancerede det nye ensomhedsprojekt ”LIFT”. Håbet er at de unge, der føler sig meget ensomme, bliver fundet og får tilbudt hjælp.

Vejle er en af de tre kommuner i Danmark, der er med i det meget ambitiøse ensomhedsprojekt ”LIFT”, som MaryFonden står bag. Ideen er at de mange unge, der føler sig svært ensomme opspores og får hjælp. Og Foreningernes Hus er med som en vigtig aktør og samarbejdspartner. Der er tre hovedelementer i projektet. Først en opsporing via et digitalt spørgeskema, herefter samtale og individuelle afhjælpende tilbud og endelig hjælp og støtte til at tage del i nye varige fællesskaber. En helhedsorienteret model, som vi håber på kan knække ensomhedskurven. Arbejdet og hjælpen til de unge kommer til at foregå i et tæt samarbejde og med brobygning på tværs af kommune og civilsamfund.

I forbindelse med Foreningernes Hus´ deltagelse i projektet har vi i huset en ungevejleder tilknyttet, en såkaldt LIFT-Vejleder. Vejlederen står for ungesamtalerne og de videre afhjælpende processer i projektet.

Er du nysgerrig efter at vide mere om projektet,- så ring eller skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.