Skip to main content

Bliv medlem

Bliv medlemsforening

Frivillige sociale foreninger samt organisationer og klubber med et socialt formål kan ansøge om at blive medlemsforening i Foreningernes Hus Vejle. For at blive medlemsforening skal foreningen opfylde kriterierne i vores vedtægter fx at foreningens aktiviteter skal være forankret i Vejle Kommune. Vi optager ikke foreninger med politiske, religiøse eller kommercielle formål.

Et medlemskab koster 250 kr. om året pr. forening. Fra 2024 koster medlemskab 350 kr.

Er du i tvivl om din forening eller aktivitet kan blive medlem af Foreningernes Hus, eller vil du høre mere om, hvordan du ansøger om medlemskab, kan du kontakte daglig leder Else Marie Schmidt på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 40526084.

Medlemsfordele

Som medlemsforening kommer I først og fremmest med i et stort fællesskab for det frivillige, sociale arbejde i Vejle Kommune. I kan få rådgivning og sparring om nogle af de udfordringer, i møder. Og I kan bruge jeres stemmeret ved den årlige generalforsamling samt få adgang til at stille op til bestyrelsen i Foreningernes Hus Vejle.

Herudover kan I:

 • Låne husets lokaler til møder, foredrag og andre arrangementer. Booking sker elektronisk ved hjælp af foreningens egen kode – eller ved henvendelse til kontorvagterne.
 • Låne adgangskort så huset kan bruges uden for åbningstid. Depositum kr. 125 pr. kort.
 • Brygge kaffe/the/cacao, der betales jf. gældende prisliste. Det er ikke tilladt at brygge/medbringe egen kaffe/the.
 • Købe forplejning til møder og arrangementer i husets café jf. gældende prisliste og cafeens retningslinjer for bestilling.
 • I begrænset omfang få stillet et aflåseligt skabsrum til foreningens materialer til rådighed. Udlånes efter først til mølle.
 • Anvende farvekopimaskinen eller få hjælp til at trykke jeres materialer. I betaler for forbruget.
 • Deltage i kurser, foredrag, Åbent Hus og lignende arrangeret af Foreningernes Hus.
 • Få hjælp til at formidle jeres frivilligjob via opslag på vores hjemmeside samt i fysisk mappe i Foreningernes Hus.
 • Modtage husets nyhedsbrev via e-mail.

Krav og forventninger til medlemsforeninger

Som medlemsforening er det vigtigt, at man bidrager til husets aktiviteter og trivsel ved at medvirke til en god atmosfære i huset, ved aktivt at bidrage til udvikling af huset eller ved fx at afholder arrangementer, der også inddrager eller henvender sig til husets øvrige brugere.  Foreningernes Hus er primært drevet af frivillige, der fortjener respekt for det store arbejde, de gør, for at vi kan have et velfungerende hus til fælles gavn. 

Vi forventer derfor at medlemsforeningerne:

 • Så vidt muligt deltager aktivt i fælles aktiviteter fx Åbent Hus, generalforsamlinger og lignende.
 • Reagerer på henvendelser fra frivillige og medarbejdere og følger anvisninger fra disse.
 • Følger retningslinjerne for medlemskab i vedtægterne.
 • Overholder husets regler for brug af faciliteter fx med hensyn til oprydning, rengøring, aflåsning m.m. Man er som bruger selv forpligtet til at holde sig orienteret om reglerne.
 • Støtter husets café ved at købe forplejning til arrangementer, der foregår i cafeens åbningstid. Uden for cafeens åbningstid er man velkommen til at medbringe egen forplejning (dog ekskl. kaffe/the).
 • Orienterer Foreningernes Hus, hvis der sker ændringer i foreningsadresse, kontaktperson, fakturamodtager og lignende.

Personlige medlemmer

Du bliver automatisk medlem af Foreningernes Hus, hvis du er registreret som frivillig i Foreningernes Hus og udfører frivilligt socialt arbejde for én eller flere af husets mange aktiviteter. Ligeledes bliver du medlem af Foreningernes Hus, hvis du er over 18 år, bosat i Vejle Kommune samt medlem af en handicaporganisation for mennesker med et fysisk handicap under DH.

Som personlige medlemmer kan I stemme ved den årlige generalforsamling samt få adgang til at stille op til bestyrelsen i Foreningernes Hus Vejle.